Marcel Ciolacu, împreună cu vicepreşedintele PSD Mihai Tudose, a efectuat o vizită la mai multe obiective din judeţul Buzău, la Râmnicu Sărat, Vadu Paşii, Zărneşti şi Glodeanu Sărat

Politic

Preşedintele PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, după ce a vizitat Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, că este nevoie de „o reaşezare a sistemului” medical pentru a rezolva problema lipsei medicilor.

„Am pornit acest amplu program de dezvoltare, împreună cu Ministerul Sănătăţi şi din fonduri europene, şi bugetul de stat, şi din împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii, aproape trei miliarde şi jumătate de euro în toată ţara. (…) Cred că problema care este şi la Râmnic este şi la Buzău, şi nu numai, în multe locuri din ţară, problema medicilor, de a acoperi absolut toate secţiile, o să facă parte dintr-un program naţional astfel încât atractivitatea să fie pentru fiecare zonă în parte. Trebuie o reaşezare a sistemului. Am ajuns la un efort bugetar de peste un miliard de euro pe lună pentru întreg sistemul de sănătate şi cu regret spun că încă sunt ştiri că nu există medicamente, încă sunt ştiri că nu sunt medici pe toate secţiile. Dar, odată cu dezvoltarea infrastructurii, automat revine şi atractivitatea”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Premierul l-a felicitat pe primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Valentin Cîrjan, pentru eforturile pe care le face în a atrage medici şi a-i determina să rămână în spital.

„Eu ştiu eforturile pe care le faci tu, ştiu că achiţi chiria medicilor care se instalează, ai primă de instalare, achiţi transportul. Deci, niciun guvern nu poate să pună nimic în aplicare fără un parteneriat cu autorităţile locale. Nu pot decât să te felicit, Sorin, şi, ca până acum, ai toată susţinerea întregii echipe, fiindcă cred că aici se vede diferenţa, când lucrează o echipă împreună şi trage în aceeaşi direcţie. Îl felicit şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Neagu, pentru implicarea directă pe care a avut-o în toată această perioadă la Râmnic”, a spus Ciolacu.

”Astăzi am avut bucuria de a-l însoți pe dl Premier Marcel Ciolacu în vizita sa prin județul Buzău, unde am fost din nou martorii unor realizări remarcabile care aduc un impact pozitiv asupra comunității noastre.

În Râmnicu-Sărat și comunele Vadu Pașii, Zărnești și Glodeanu-Sărat, am văzut cum fondurile europene sunt folosite pentru a moderniza școli și spitale, pentru a dezvolta rețeaua de gaze/apă și pentru a amenaja locuri de joacă sigure și atractive pentru copii.

Proiectele vizitate, în valoare de zeci de milioane de euro, reflectă angajamentul echipei administrative județene și colaborarea eficientă cu primarii locali pentru a ridica standardul de viață al tuturor locuitorilor din Buzău.” a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, candidatul PSD la alegerile pentru CJ Buzău.

”Astăzi am primit în oraș vizita domnului prim-ministru Marcel Ciolacu și am fost extrem de fericit să văd bucuria cu care a privit fiecare investiție făcută în oraș!

A venit însoțit de domnul europarlamentar, Mihai Tudose, de Secretarul General al PSD, Paul Stănescu și liderii organizaţiei județene, domnii Lucian Romașcanu, Petre Emanoil Neagu, Constantin Toma, Romeo Lungu, Adrian Petre.

Am prezentat proiectele finalizate, cele aflate în curs de implementare și am discutat de viitoarele investiții comune cu Consiliul Județean!

Dintre acestea, cel mai important obiectiv este construirea Parcului Industrial care va fi realizat dinspre limita orașului înspre autostrada A7. Am trecut și pe lângă Rafinăria Venus Oilreg și i-am vorbit premierului României despre problemele grave de mediu pe care le-am traversat și despre intenția noastră de a regenera întreaga zonă!

Punctul final al vizitei a fost spitalul municipal, întreaga delegație fiind primită de managerul Adrian Danielescu, directorul medical, Nicoleta Pavelescu și dl. dr. Paul Rânja, pe care dl. președinte Marcel Ciolacu l-a recunoscut și l-a îmbrățișat cu căldură!

Concluziile vizitei au fost deosebite și merg spre ideea ca Râmnicul s-a modernizat cum nu a mai facut-o niciodată și se află în fața unei noi etape de dezvoltare care se bazează pe viziune, pe proiecte bine structurate și pe munca în echipă!

Despre spital au fost numai cuvinte de laudă, vizita pe una din secții evidențiind modernizarea, dotarea cu echipamente de ultimă generație și o curățenie exemplară! Primul ministru a cerut câteva date din indicatorii medicali și a fost plăcut impresionat să afle că sunt mai mulți medici decât în urmă cu 8 ani, că numărul pacienților a crescut semnificativ după pandemie, că la o singură secție din cele 6 linii de gardă nu se acoperă cu medici care să asigure continuitate.

De asemenea, premierul a apreciat eforturile pe care primăria și consiliul local le fac pentru a asigura medicilor care vin la spital, stimulente financiare, plata chiriei și a cheltuielilor de transport!

Concluziile vizitei delegației venite astăzi pentru a vedea situația din teren și a susține echipa pentru Râmnicu Sărat și Buzău au fost că orașul și județul se află la alt nivel de dezvoltare decât în orice altă perioadă și munca trebuie continuată cu aceeași energie!” a declarat primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Valentin Cîrjan.

Marcel Ciolacu, împreună cu vicepreşedintele PSD Mihai Tudose, a efectuat o vizită la mai multe obiective din judeţul Buzău, la Râmnicu Sărat, Vadu Paşii, Zărneşti şi Glodeanu Sărat. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok ,  Twitter .