În siguranță cu Raul-Ioan Florescu pentru Râmnicu Sărat

Politic

Numele meu este Raul-Ioan Florescu și sunt candidatul la Primăria Râmnicu Sărat din partea Partidului Mișcarea Populară. Aceasta este, de obicei, introducerea cu care fiecare dintre noi este obișnuit în campaniile electorale. Însă, în viziunea mea, un candidat la orice funcție publică, cu atât mai mult la o Primărie, înseamnă un candidat la un interviu de angajare.

De ce? Pentru că a fi primar nu înseamnă un statut, o funcție, ci, în primul rând, un angajament. Pentru că, de prea multă vreme, ne-am obișnuit ca primarul să însemne o entitate intangibilă, atotputernică, separată complet tocmai de aceia pe care ar trebui să îi deservească. De către prea mulți, această funcție a fost exploatată, excluzându-i pe cei cărora, o dată la 4 ani, li s-a cerut votul de încredere. Atât de mulți cetățeni s-au obișnuit cu această situație, punând funcția de primar pe un piedestal și prea multe comunități s-au pierdut pentru că nu au existat o raportare corectă și onestă și liantul absolut necesar între primar- cetățeni- comunitate.

Primarul nu poate exista în afara cetățenilor și comunității sale. Cei care îl aleg prin vot și care contribuie la plata sa prin taxele și impozitele de care se achită cu prețul muncii lor de zi cu zi și ceas de ceas.De aceea, alături de echipa mea, vă fac o cerere de angajare și o listă de propuneri de proiecte pe care fiecare dintre dumneavoastră să le analizați, ca, mai apoi, pe data de 27 septembrie a.c., să le validați prin decizia de vot. Este o listă deschisă care așteaptă propunerile și proiectele dumneavoastră, stimați și dragi râmniceni.

Sunt râmnicean și cunosc și eu nevoile și realitatea comunității noastre. Însă sunt conștient că fiecare dintre noi are propria sa percepție și propriile nevoi și că numai luându-le pe toate în considerare putem să declarăm la modul real că suntem cetățenii unei comunități în care fiecare își respectă rolul și și-l asumă deschis, cu sinceritate și responsabilitate. Așteptați implicarea mea. Aștept implicarea dumneavoastră pentru a forma cu adevărat o comunitate în care să putem munci, crește copiii și nepoții, în care să avem oportunități și din care să nu mai fim nevoiți să plecăm pentru că nu ni s-a oferit nicio șansă.

Rolul meu ca potențial primar este de a-mi asuma sarcinile ce îmi revin. Rolul dumneavoastră este de a participa alături de mine la această construcție. Pot fi angajatul Râmnicului Sărat în calitate de Primar. Dumneavoastră sunteți angajatorii și tot dumneavoastră vă aparține Râmnicul. Aveți deplina capacitate și putere de a lua o decizie, motiv pentru care vă rog să luați în considerare următoarea:

Propunere de Contract de angajareAngajat:

Subsemnatul Raul-Ioan Florescu, cetățean al Municipiului Râmnicu Sărat, în calitate de primar, prin prezentul contract, mă oblig în fața dumneavoastră pentru:

1. Reformarea managementului administrativ: Programul Comunitar „PACT PENTRU RÂMNIC”

2. Reformarea planului financiar de taxe și impozite locale: Programul Comunitar „RÂMNICEANUL”

3. Reformarea urbanisticii și infrastructurii municipale: Programul Comunitar „ACCES”

4. Înființarea Centrului Comunitar de Siguranță și Suport Social, de Sănătate, Educațional și Profesional Râmnicu Sărat, dedicat tuturor categoriilor sociale și de vârstă: Programul Comunitar „ÎN SIGURANȚĂ PENTRU TOȚI”

5. Refacerea și reformarea cadrului economic, de investiții și afaceri municipal: Programul Comunitar „PROSPER”5. Crearea și dezvoltarea unui sistem de susținere în vederea revenirii a râmnicenilor din Diaspora: Programul Comunitar „ACASĂ”

Valori fundamentale de susținere a concretizării proiectelor:

⦁ transparență⦁ colaborare⦁ consultare și dialog permanente⦁ nediscriminare⦁ nediferențiere⦁ integrare și incluziune

6. Propunerea dumneavoastră:………………………………………………………………………………………………..

Angajator: Subsemnatul………………………………………………., cetățean al Municipiului Râmnicu Sărat, în calitate de contribuabil, membru cu capacitate de decizie deplină și implicat activ în comunitate, accept această propunere contractuală.
Angajat: Angajator:Raul-Ioan Florescu

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.